nl en de
Dé specialist in Panamahoeden!
0
Winkelwagen
€ 0,00
Een stukje geschiedenis

  31-12-2016  

   De panamahoed, de karakteristieke witte hoed met de zwarte band, is gemaakt van uiterst dun stro van de toquillapalm (Carludovica Palmata), die groeit in het tropische kustgebied van Ecuador. Van dit natuurlijke materiaal worden met de hand ultralichte hoeden gevlochten die comfortabel zijn om te dragen en er geweldig uitzien, zowel voor dames als heren. Een panamahoed is bovendien bijzonder: op 6 december 2012 is de kunst van het weven van panamahoeden door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed. De panama hoed is al decennialang een stijlvol en tijdloos mode-item dat door vele groten der aarde is gedragen. De internationaal bekende naam doet echter het originele land van herkomst, Ecuador, tekort. Een veelgestelde vraag is dan ook hoe ‘El Sombrero de Paja Toquilla’ (zoals de...

Lees meer

Weefkunst op Werelderfgoedlijst UNESCO

  30-06-2016  

Persbericht juni 2016 Weefkunst op Werelderfgoedlijst UNESCO De panamahoed: een zomers stijlicoon voor iedereen VEGHEL - Hij is terug van weggeweest: de panamahoed. Steeds meer mensen dragen op vooral zonnige dagen de klassieke, handgeweven strohoeden uit Latijns-Amerika. Niet alleen vanwege het fraaie uiterlijk, maar ook het comfort. De hoeden - gemaakt van 100% natuurlijk toquillastro - zijn vederlicht, zitten luchtig op het hoofd.  En extra bijzonder: de weefkunst van de hoeden is erkend als werelderfgoed van UNESCO.  Anders dan de naam doet vermoeden, komen panamahoeden niet uit Panama maar uit het duizend kilometer zuidelijker gelegen Ecuador. Daar bestaat de weefkunst van strohoeden al eeuwenlang, en dateert zelfs uit de periode ver voordat Columbus Amerika ontdekte. Die eeuwenoude weefkunst...

Lees meer

Newsletter International Women's Club Eindhoven

  30-04-2016  

Lees meer

Ecualanda Panamahoeden bij Zo:Raymann

  30-03-2014  

Presentator Quintis Ristie kwam bij ons langs om alles te weten te komen over de Panamahoed. Hoe maak je ze en waarom heten ze 'Panamahoed' terwijl ze uit Ecuador komen?

Lees meer

Nuestra Holanda

  30-11-2011  

Ecualanda : Moda que impulsa el trabajo artesanal de manos ecuatorianas.  

Lees meer| Meer

Over ons

Ecualanda koopt de hoeden rechtstreeks in bij de makers in Ecuador, zodat van oneerlijke tussenhandel geen sprake is. Wij vinden het belangrijk dat de hoedenwevers een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen. Alleen op die manier is een zonnige toekomst voor de ambachtslieden èn het ambacht verzekerd.

Panamahoeden, zowel klassiek als trendy, zien er prachtig uit en zijn comfortabel om te dragen. Kijk rond en laat u verrassen door de diversiteit en kwaliteit van deze handgemaakte natuurproducten. 
 

Contact

Ecualanda
Wolgastraat 95
5463 AT Veghel
T: 0413-287535
M: 0647063281
E: info@ecualanda.nl
KVK nr.: 52242285
BTW nr.: NL262933913B01

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.